Güncel
Himmete yanaşmayan işadamına Bank Asya’lı kumpas
Paralel devlet yapılanması; mermer sektöründe faaliyete gösteren işadamı Hasan Keskin’den “himmet” istedi, himmet vermeyince başına gelmedik kalmadı. 40 işçi çalıştıran Hasan Keskin’den önce iş makinaları sahte faturalarla alınmak istendi. Paralel yapının sahte fatura oyunu ortaya çıkınca Banka Asya adına sahte belge hazırladı ve sahte belgeyle Hasan Keskin’in iş makinalarına el konuldu. Kumpastan önce ayda 1.2 milyon kazanan Hasan Keskin, şimdi çay ocağında çalışıyor ve günlük 30 TL alıyor…
Akit TV ekranlarına yayınlanan Arka Plan’da, paralel yapının himmet operasyonları masaya yatırıldı. Bir dönem Aydın’ın en önemli mermer üreticileri arasında gösterilen iÅŸadamıHasan Keskin Arka Programına konuk oldu. Keskin, Paralel yapının 2005 yılında kendisinden himmet istediÄŸini, rıza göstermeyince yargı –maliye- Bankaysa üçgeninde organize bir oyunla bütün mal varlığının yaÄŸmalandığını söyledi.
CEMAATÇÄ° ORTAKLA BÄ°RTAÅž’I KURDULAR
Gülen Cemaatine mensup Ahmet Zengi isimli ortağıyla 2000 yılında Aydın’da BirtaÅŸ isimli bir firma kurduklarını ve mermer sektöründe faaliyete baÅŸladıklarını ifade eden Hasan Keskin, ortağının Mutlu Makine isimli cemaate mensup bir firmadan mermer kesme ve iÅŸlemede kullanılan makineleri satın aldığını ifade etti.
Piyasa fiyatından daha aÅŸağıya aldıkları makinelerle ilgili firmanın kendilerine bir türlü fatura teslim etmediÄŸini anlatan Keskin, “Bir süre sonra öÄŸrendik ki adamlar devleti kazıklayıp ihracat teÅŸviki almak için makineler kağıt üzerinde yurt dışına satmış, bu sebeple bize fatura kesmediler. Ä°ÅŸlerimiz çok yoÄŸun olduÄŸu için makineleri geri göndermek yerine bu ÅŸekilde kullanma kararı aldık.” dedi.
HÄ°MMET VERMEDÄ° OPERASYON BAÅžLADI
“Mermer iÅŸinden anlamayan biri olduÄŸu için ortağım 2004 yılında ayrılmak istediÄŸini ifade etti. Güven iliÅŸkisine dayalı bir ortaklık yapımız vardı. O benim adıma, bende de onun adına bir genel vekaletname çıkartmıştık. Mal paylaşımına sıra gelince o fabrikanın tapusunu, ben ise mermer iÅŸlemeye devam etmek istediÄŸim için makineleri aldım” diyen Keskin, bütün entrikanın da bu olaydan sonra baÅŸladığını vurguladı.
Ortağı Ahmet Zengi’nin fabrikayı cemaate mensup Ahmet Göçtü isimli bir ÅŸahsa sattığını, kendisinin de Ahmet Göçtü ile 15 yıl kira sözleÅŸmesi yaptığını belirtti. Aylık 1.2 milyon liraya bulan bir ciro ile çalışır hale gelen fabrikanın her geçen gün göze batmaya baÅŸladığını, yanında 50’den fazla personel çalıştırdığını belirten Keskin, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: “Ben hızla büyüyünce bu durum cemaatin dikkatini çekti. Bir gün Ahmet Göçtü yanında paralel yapının Aydın’daki himmet iÅŸlerine bakan abisi ile geldi. ‘Çocuk okutuyoruz himmet’ dedi. Ortağımdan yeni ayrıldığım için nakit yardım yapamayacağımı, ancak gösterdikleri cami yada Kur’an Kurslarını baÅŸtan aÅŸağıya mermer döÅŸeyebileceÄŸimi söyledim. Bunun üzerine sinirlenip gittiler. Daha sonra beni bitirmek için operasyona baÅŸladılar.
MAKÄ°NELERÄ°N FATURASIZ OLDUÄžUNU ÖÄžRENMÄ°ÅžLER
Dikkat çekici bir ÅŸekilde cemaatçi Mutlu Makineden alınan mermer kesme makinelerinin faturasının olmadığını öÄŸrenmiÅŸler. Bütün plan bu olay üzerine kurgulanmış. Ahmet Göçtü himmet talebinden bir ay sonra fabrikanın mülkiyetini Keska madencilik isimli bir firmaya satmış. Göçtü, hukuki hiçbir anlam ifade etmeyen gider pusulası üzerinden makinelerinde devretmiÅŸ. Keska ise gider pusulası ile kendisine ait olduÄŸunu iddia ettiÄŸi makineleri, aynı gün kesip 10 sonra iptal ettiÄŸi bir fatura ile Afyon’da bir ÅŸahısa devretmiÅŸ. Yani iki defa el deÄŸiÅŸtirmek sureti ile makineleri faturalandırmışlar. Daha sonra haciz iÅŸlemi için fabrikaya geldiler. Birbirimize girdik, ben birkaç tanesini tartaklayınca gözaltına alınıp tutuklandım. Bunlar bütün makineleri söküp götürdüler.
BANKAYSA ADINA SAHTE EVRAK
Mahkemelik olduk ama nafile, soruÅŸturma savcısı da mahkemede ayarlanmış, çok uÄŸraÅŸtım gider pusulası ve aynı gün kesilen bir baÅŸka firmaya ait faturalar üzerinden satış yapıldığını belgeledim. Maliye belgeyi vermemekte direndi ama bir ÅŸekilde temin ettim. Bunun üzerine paniklediler, mahkemeden süre istediler ve bir sonraki duruÅŸmaya Bankaysa adına düzenlenmiÅŸ bir ekspertiz raporu ile gelip makinelerin kredi ile alındığını, ekspertizinde bu duruma onay verdiÄŸini söylediler. Fotokopi belgede benim makinelerin kaydı var ve tarihi ortağımın fabrikayı Ahmet Göçtü’te sattığı tarihle uyumlu. Raporda 13.04.2004 yazıyor ve bir yerinde “Limit (YTL) 125.000” ifadeleri bulunuyor. Bu belgenin de peÅŸine düÅŸünce gerçeÄŸi anladım ki bunlar sahte belge üretmiÅŸler. Fabrikanın satıldığı tarihte henüz Bankaysa ortada yok. Asya Finans olarak devam ediyor. Asya Finans Kurumu 20.12.2005’te “Asya Finans Kurumu Anonim Åžirketi” unvanını “Asya Katılım Bankası Anonim Åžirketi” olarak deÄŸiÅŸtirmiÅŸ. Birde belgede YTL ifadesini iptal etmeyi de unutmuÅŸlar. 01.01.2005 tarihinde YTL’ye geçilmesine dikkate dahi almamışlar. Mahkeme bunu dikkate almadı görmezden geldi ve onlar lehine karar verdi.
DOSYA YENÄ°DEN AÇILDI
17-25 Aralık sonrası AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem vasıtasıyla Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ’a ulaÅŸtım, durumu anlattık. Karar düzeltme talebimiz kabul edildi ve Aydın Nazilli Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı dosyayı yeninden açtı. 1 buçuk yıldır dosya bekliyor bakalım ne sonuç çıkacak.”
Henüz yorum yapılmamış.